Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΜΕΣΣΑΡΙΤΙΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟ ΣΟΚΑΡΑ - ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ



Πρόσκληση

Πες μου τι τρως και θα σου πω ποιος είσαι και από πού κατάγεσαι
Αγαπητοί φίλοι,
προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τον τοπικό πολιτισμό και τις ιδιαιτερότητες τής περιοχής μας και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και στην προβολή τής Μεσσαράς.
Μία από τις ιδιαιτερότητες μας είναι και ο γαστρονομικός πολιτισμός, όπως αυτός διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων και όπως η εφευρετικότητα και η φαντασία τής κάθε νοικοκυράς τον βοήθησε να εξελιχθεί.
Αυτόν τον πλούτο αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε και να τον κάνουμε ευρύτερα γνωστό, όχι μόνο στους άλλους, αλλά και σε εμάς στην Μεσσαρά.
Αποφασίσαμε λοιπόν να οργανώνουμε κάθε χρόνο, σε διαφορετικό χωριό κάθε φορά, μία  επίδειξη τού γαστρονομικού πλούτου τής περιοχής μας. Το Καμηλάρι ήταν η αρχή,  το 2012 η Πόμπια, φέτος η επίδειξη θα οργανωθεί στο Σοκαρά από τους τοπικούς συλλόγους της περιοχή μας.
Από την αρχαιότητα έως και σήμερα στη Μεσσαρά, το λάδι, τα αρωματικά αγρία χόρτα, τα κηπευτικά, κλπ έπαιξαν και παίζουν ως τώρα , σπουδαίο ρόλο στη Μεσσαρίτικη κουζίνα.
Μάλιστα στις αρχές του εικοστού αιώνα το νεοσύστατο κράτος, από τα πρώτα έργα που προγραμμάτιζε ήταν και ο σιδηρόδρομος Ηρακλείου- Μεσσαράς (που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κόστους) και η δημιουργία της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς για τη προώθηση και αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και των προϊόντων της.
Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς προσκαλεί, επίσης,  παραγωγούς  και μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής που ασχολούνται με  προϊόντα διατροφής  (τρόφιμα, ποτά, βότανα κλπ.)να συμμετάσχουν  στην βραδιά γευσιγνωσίας: «Γεύσεις Μεσσαράς στο ΣΟΚΑΡΑ».

Η γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί στις 10-Αυγουστου 2013, ημέρα Σαββάτο, στο όμορφο χωριό ΣΟΚΑΡΑΣ, ώρα 8 μμ




Το ΔΣ τού Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

TO ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ